Közfoglalkoztatás: 1600 embert vállal a MÁV

MTI/iho   ·   2015.03.11. 11:27

Megkezdte a MÁV az idei közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét, összesen 1600 főt. A közlemény szerint a programba azok jelentkezhetnek, akik elsősorban az adott településen élnek, regisztrált álláskeresők, a munkaügyi központ kiközvetítette őket, vállalták a munkavégzést és a foglalkoztathatósági vizsgálaton a munkakör betöltésére alkalmas minősítést kaptak. A közfoglalkoztatottak egy részét elsősegélynyújtó és figyelőőri tanfolyamra is beiskolázza a MÁV.

A vasúttársaság szerint a résztvevők által végzett munka egyfelől javítja a települések megítélését, valamint a vasútállomások tisztábbá, rendezettebbé válásával az utazóközönség is elégedettebb lesz. A MÁV önállóan először a 2013 novemberétől 2014 áprilisáig tartó téli átmeneti közfoglalkoztatási programban vett részt. Azóta több mint kétezer embernek adott ily módon munkalehetőséget és mintegy hatszáz álláskeresőnek biztosított részvételt OKJ-s végzettséget adó faipari gépkezelői vagy motorfűrész kezelői tanfolyamokon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek