Megérkezett Szófiába az első PESA-villamos

iho   ·   2013.12.05. 12:29
400px_pesa_swing_sofia

A Swing 122NaSF gyári típusú, alacsony padlós villamosok beszerzéséről még áprilisban írt alá megállapodást a bolgár főváros villamosait üzemeltető Sztolicsen Elektrotranszport és a bydgoszczi gyártó.

A harminc méter hosszú, 230 centiméter széles, keskeny nyomközű kocsik Szófia 7-es villamosvonalán fognak közlekedni, mihelyst a járművek üzemeltetéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések befejeződnek a vonalon.

Húsz Swing érkezik tavaszig Szófiába, az elsőt november végén szállította le a PESA<br>(fotó: International Railway Journal)

Az ötrészes járművek egyenként 1,66 millió euróba kerülnek. A tavasszal megkötött, ötvenmillió eurós szerződés a kocsik üzemeltetéséhez szükséges alkatrészek és diagnosztikai berendezések beszerzését is magában foglalja.

A PESA-villamosok egy, a bolgár főváros levegőminőségének javítása érdekében kiírt, részben uniós finanszírozású pályázat segítségével érkezhetnek Szófiába – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek