Terhelési próba és lezárás a Rákóczi hídon

iho   ·   2015.02.14. 13:45
BB-IMG_0504-2

„Nem bírja el az új villamosokat a híd” – nos, akármi is legyen a próbaterhelés eredménye, ez így nem igaz, pusztán a sajtóban eregetett lufi. Valójában a hidakat többszörös túlterhelésre méretezik, amely természetesen a szabadon túlterhelhetőséget nem engedheti meg, de valótlan, hogy mondjuk egy újabb villamos alatt egyszerűen csak beszakadjon.

A lezárt híd egy szép napos szombati napon<br>A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila felvételeiből

Az NKH a vilamospálya elkészülte után felszólította a kivitelezőt a Rákóczi híd újabb próbaterhelésének megtartására, habár a villamosok az elkészült síneket már tesztelték. Szombaton a teljesen lezárt hídat két Combino villamos és dömperek közreműködésével vizsgálták.

Két Combino egymás mellett

A közúti forgalmat a próbaterhelés után a hídra engedik, a villamospályát még egyszer engedélyezni kell, de ezúttal csupán a BKV szakemberei vizsgálják meg. Ha a mért adatok kiértékelése is rendben van, nincs akadálya az 1-es villamos várva várt meghosszabbításának.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.