Továbbra sem szerez be helyközi csuklósokat a Volán

Ács Attila   ·   2020.01.31. 17:54
MercedesCitaroG_nemVolanbusz_kicsi

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a Volánbusz csuklós tendere félsikerrel zárult: ennek értelmében harminc (plusz opcióban három) városi kialakítású, a közvélekedés szerint bilikék fényezésű Mercedes Conecto G érkezhet hamarosan a budapesti agglomerációs viszonylatokra, a helyközi csuklósok beszerzéséből viszont a vártnál magasabb árajánlat miatt nem lesz semmi.

Ezzel párhuzamosan egy Volán Buszpark által kiírt közbeszerzési eljárás is futott, amelynek keretében szintén városi és helyközi csuklósokat kívántak beszerezni, de nagyobb mennyiségben, és nem (csak) Pest megyébe.

Tessék szokni fehérben és sárgában is az új Mercedes Conecto G csuklósokat: valószínűleg több hazai város is kap majd a 60 (plusz 6) új buszból

Nos, déjà vu érzésünk van, hiszen gyakorlatilag ugyanaz az eredmény született, ami legutóbb: a hatvan (opcióban további hat) városi csuklósbuszt – török gyártású Mercedes Conectókat – az Inter Traction Electrics szállíthatja le, ők ezúttal is csak egy hajszállal nyújtottak be jobb ajánlatot a lengyel Solarisnál, akik most a szállítás ütemezésében lettek volna jobbak, viszont kicsivel drágábban hozták volna az Urbinókat.

Helyközi csuklósból 120 (opcióban további 12) érkezhetett volna, de ez sajnos továbbra is álom marad, hiszen az egyetlen érvényes ajánlatot (Evobus Hungária, Mercedes Citaro G) ezúttal is túl drágának találták az elbírálás során.

Sajtóértesülések szerint a Kravtex hosszú idő után újra csuklósbusz gyártásba kezd, jövőre mutatják be az Econell 18 méter körüli változatát; nem elképzelhetetlen, hogy az elég erőteljesen elhasználódott helyközi csuklósok lecserélésében is nekik jut majd oroszlánrész…

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ugye milyen szép lenne volánsárgában a Mercedes Citaro G? 132 darab érkezhetett volna a Volánbuszhoz, szinte mindenhova jutott volna, de úgy döntöttek, hogy a megajánlott árért mégsem kell nekik (fotó: flickr)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek