Új amerikai megrendelést kapott a NABI

iho/közút   ·   2012.04.25. 10:58

Negyvenkilenc új, 40LFW típusú autóbusz gyártását és leszállítását rendelte meg a NABI-tól az amerikai Broward megye közlekedési vállalata. Boward Floridában található, Miami északi külvárosa, amelyben száz éve még csak ötezren laktak, mára viszont 1,7 millió főre duzzadt a lakossága.

Az elégedett vevő legutóbb tavaly augusztusban bővítette flottáját ötven új NABI-autóbusszal. A Magyarországon gyártott járművekkel együtt összesen közel ezer NABI-jármű szolgálja majd a floridai térség utasait. A NABI budapesti gyáregysége az év végéig teljesíti az újabb megbízást, mintegy 100 főnek biztosítva megélhetést a válságban lévő magyar autóbusziparban.

A NABI budapesti gyáregységében készülő új autóbuszok dízel, illetve környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal lesznek felszerelve. A gyártó olyan modern kényelmi megoldásokkal is ellátja a járműveket, mint például az elektromos hűtésrendszer, a vezeték nélküli internet-hozzáférés, vagy a hordozható számítógépek töltésére alkalmas állomások. A nehéz gazdasági körülmények ellenére az idei év sikeresen alakul a NABI számára. A március folyamán bejelentett, 150 járműről szóló Los Angeles-i CompuBus-megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig folyamatosan zajlik.

(fotó: NABI)

A jelenleg Browardban közlekedő NABI-autóbuszokkal nagyon elégedett a közlekedési vállalat, ezt támasztja alá az újabb megrendelés is. A flottában szolgáló autóbuszok megbízhatóan és hatékonyan teljesítenek, népszerűek mind az utazóközönség, mind a járművezetők körében” – mondta Baranyai Ferenc, a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője. „Az amerikai piacra irányuló folyamatos fejlesztéseink mellett a magyar és az európai piacokra is rendelkezünk a legmodernebb igényeket kielégítő autóbuszcsaláddal. A múlt év folyamán bemutatott NABI Sirius autóbuszaink az európai típusbizonyítvány birtokában készen állnak arra, hogy a régóta várt magyar autóbusz-beszerzési tendereken is eséllyel indulhassanak” – fűzi hozzá a cégvezető.

Kapcsolódó hírek