Új társaság, új közvetlen Belgrád-Budapest kapcsolat

iho   ·   2014.04.01. 14:00
cim

Mától ismét van közvetlen légi összeköttetés Belgrád és Budapest között, miután kedden reggel megérkezett az Air Serbia szerb nemzeti légitársaság első járata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. (Korábban egészen a megszűnéséig a Malév üzemeltetett Budapest-Belgrád napi járatot.)

Leszállás a 31-es bal pályára

A járatot az Air Serbia új designjának megfelelően átfestett, korszerű és takarékos, 66 személyes, légcsavaros-gázturbinás ATR-72-es teljesítette. Az első járatot a ferihegyi betonon Rade Drobac, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Nikowitz Oszkrár belgrádi magyar nagykövet, Szlobodan Stamenkovics, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte. A hagyományoknak megfelelően az új járatot a repülőtéri tűzoltók „diadalív-vízsugárral”, a személyzetet pedig a Budapest Airport képviselői ajándék tortával üdvözölték.

Természetesen köszöntötték a járatot a tűzoltók...

Az Air Serbia új járata fontos hiányt tölthet be mind az üzleti utazók, mind a turisták körében, hiszen Belgrádon keresztül nemcsak a balkáni államok, hanem Dél-Európa és a Közel-Kelet fontos városai is elérhetővé váltak. Ráadásul egy sor budapesti központú magyar és nemzetközi vállalat utazói számára, immár nemcsak Bécsen vagy Münchenen keresztül lehet eljutni a térségben lévő partnercégekhez.

...és nem maradhatott el a torta sem: balról Jost Lammers BA-vezér, jobbról Slobodan Stamenkovic, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója, középen Maja Gedosev PR-főnök

„Szerbia és Magyarország hagyományosan jó kapcsolatot ápol, ezért igen nagy öröm számunkra, hogy most közvetlen napi járattal köthetjük össze a két fővárost.” – mondta Dane Kondić. Az Air Serbia vezérigazgatója hozzátette: „A budapesti útvonal újranyitása az üzleti és a szabadidős utasoknak egyaránt igen kedvező, hiszen a közvetlen repülőjárat jelentős időmegtakarítást tesz lehetővé a vasúttal vagy az autós utazással szemben. Az új járat ráadásul kiváló átszállási lehetőségeket biztosít a magyar utasoknak Belgrádon keresztül Európába, illetve más fontos globális célállomásokra.”

Start közben: jó átszállási lehetőségek a Közel-kelet felé is

„Hosszú közös előkészítő munka végén kerülhetett fel a pont az „i”-betűre a mai járatnyitással. A Budapest Airport számára nagyon fontos volt, hogy Belgrád ott legyen a naponta választható uticélok listáján” – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzáfűzte: „Biztosan állíthatom, hogy az új belgrádi járat sikerre van ítélve, rövid idő alatt nagyon népszerű lesz mind a magyarországi, mind pedig a szerb utazók körében”.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek