Új tulaj és bérlő a szombathelyi járműjavítóban

MTI/iho   ·   2016.01.28. 19:33

Az új tulajdonos 130 millió forint bér- és bérköltség-támogatást kapott az Országos Foglalkoztatási Alapból. A munkahelyek megőrzéséhez az is hozzájárult, hogy a kormány korábban kiemelt gazdálkodó szervezetté nyilvánította a MÁV Vasjármű Kft.-t, a járműjavító így a csődeljárás és a későbbi felszámolás alatt is folyamatosan teljesített megrendeléseket, működőképes maradt. Az új tulajdonos nem jogutódja a felszámolt cégnek, nem terhelik tartozások, de annak jeléül, hogy a jövőben is építenek a 144 éves járműjavítási hagyományokra, megtartják a szakmai körökben jól ismert MVJ rövidítést és logót is.

A Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. törekszik arra, hogy a jövőben a hazai vasúti járműjavítási piacnak is aktívabb szereplője legyen. A szombathelyi cég erőssége lehet, hogy egy helyen tudják végezni a mozdonyok, vasúti kocsik és egyéb szerelvények karbantartását. Ilyen széles szolgáltatási palettája viszonylag csak kevés európai vasúti járműjavító cég rendelkezik. Az új cégnek egy sor olyan engedélyt be kellett, illetve be kell szereznie, amely a vasúti járműgyártásban nélkülözhetetlen. Ezek nemcsak hazai és uniós engedélyek, hanem olyan minőségbiztosítási és vasútbiztonsági tanúsítványok, amelyeket több európai magán és állami vasúttársaság saját működése érdekében hozott és követel meg a szolgáltatóktól és beszállítóktól.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek