Ütközés bemutató közben: csak a gépek sérültek

iho   ·   2015.02.19. 13:52
cim

Összeütközött a levegőben, egy indiai bemutató közben a Flying Bulls négygépes műrepülő kötelékének két gépe, adták hírül indiai lapok.

A The Hindu fotója az ütközésről...

A négy cseh pilóta, a vezér Radka Machova, a jobbkísérő Mirslav Krejci, a balkísérő Jiri Saller és a középső formáció-tag Jiri Saller a Yelahanka bázison, az Aero India 2015 repülőszalon airshow-részének közreműködőiként repültek, amikor valamelyik kisérője nekirepült Radka Machova gépének.

...majd az egyik ütközött gépről

Noha a Zlin Z-50-es jobb szárnya alaposan megsérült, mindkét gép sikeresen földet ért, és persze a kötelék másik két tagja is leszállt. Senki nem sérült meg, az ütközés a pálya fölött történt, a betont megtisztították az odaesett törmelékektől, az airshow fél órányi szünet után folytatódott.

A kötelék pilótái a formáció weboldaláról

A Z-50-es kötelék még az Aero India hátralévő napjaiban is fellépett volna, de mostantól nem vesz részt az eseményen. A vizsgálat megkezdődött.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.