Vasutasnap 66-odszor 6 helyszínen

iho/vasút   ·   2016.07.08. 11:15
vnap66_0

– A magyar vasút erőteljes, lendületes, dinamikus pályára lépett, és szüksége van jól képzett szakemberekre – hangsúlyozta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken a 66. Vasutasnapon tartott tisztavatón, Budapesten. A Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott ünnepségen az államtitkár kiemelte: a közlekedés Magyarországon húzóágazat, amely sokat tesz az ország versenyképességének javulásáért, és az ágazatban a vasútnak meghatározó szerepe van. Tasó László köszöntőjében rámutatott: Magyarország sikeresen pályázik az uniós vasúti fejlesztési forrásokért, amelyek felhasználásával jelentős fejlesztések valósulnak meg az ország javára.

 

Korábban írtuk:

Budapest a Parkban már ma megkezdődtek az ünnepségek: a tisztavatáson ünnepi beszédet mond Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A vezetői és magasabb szintű kitüntetések átadási ünnepségén beszédet mond: Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója és Bádonfainé Szikszay Erzsébet, a MÁV SZK Zrt. vezérigazgatója.

Dávid Ilona beszédet mond a Magyar Vasúttörténeti Parkban a tisztavatáson. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Szombaton pedig hat helyszínen – Békéscsaba, Budapest, Celldömölk, Kisvárda, Pécs, Szolnok (kattintson a települések nevére, és letöltheti a részletes programokat!) – kézműves foglalkozások, táncbemutatók, sport- és főzőversenyek, zenés és családi programok színesítik az egész napos műsort.

Először 1951-ben rendezték meg a vasutasnapot és egészen 1961-ig augusztusban ünnepeltek a vasutasok, onnantól kezdve lett fix időpontja, és lett belőle juliális.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek