Volvo alapra épül az új magyar katonai autóbusz

iho   ·   2015.07.06. 12:33

A Magyarországon már jól ismert Volvo B7R alvázra kit-rendszerű felépítményt gyártott a HM Currus Zrt., a buszt a közelmúltban befejeződött Capable Logistician 2015 hadgyakorlaton mutatták be. A busz már megkapta a donor Volvo engedélyét, a magyar hatósági eljárásoknak is megfelelt, a sorozatgyártás tehát bármikor elindulhat.

A megszokott alvázra és motorral (12 100 köbcentis, 290 lóerős Volvo DH12) épült katonai busz – mindössze félórás munkával – akár közforgalmú busszá is átépíthető, igez, magaspadlósan, de rendkívüli helyzetben (például baleset miatti vonatpótlás) bevethető.

Elsődleges felhasználása azonban mégis katonai: a személyszállításon kívül sebesültszállító, orvosi vizsgláó, és parancsnoki tárgyalóbusszá is átépíthető az igények szerint – olvashattuk a Totalcaron.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek