140-es: április 5-én visszatér az ütemes menetrend

Garai Szakács László   ·   2020.03.12. 11:00
utemes_menetrend0

Nemhivatalosan értesültünk róla a vasúttársaságon „kívülről”, majd onnan szintén nem hivatalosan kaptunk egy „a hír igaz” választ:

április 5-étől visszaáll az ütemes menetrend a (Budapest–)Cegléd–Szeged-vasútvonalon.

Az első közvetlen IC érkezése Szegedre a tavalyi menetrendváltáskor 2019. december 15-én (a szerző felvétele)

A 140-es éveken át két dologról volt ismert:

  • a hibrid ic-kről
  • valamint arról, hogy minden órában ugyanakkor ment a vonat.

A decemberi menetrendváltáskor ez utóbbit „átalakították”: két pár vonat megállás nélkül közlekedett Szeged és a főváros között, ami azt is hozta magával, hogy

  • az ütemességnek vége lett, „összevissza” indultak a vonatok,
  • a többi vonat menetideje megnőtt,
  • csatlakozások vesztek el.

A változásokra a civilek és a politika is fölkapta a fejét, petícióit fogalmaztak meg, aláírásgyűjtések indultak, Szegeden az állomásnál tüntettek is, kérve a régi menetrend visszaállítást, sőt a parlamentben is interpellálták ellenzéki képviselők a szakminisztérium képviselőit. A MÁV látva mindezt bejelentette, a menetrend kísérleti jellegű, a nyári menetrendváltásig tarthat a tesztüzem. Nem kell addig várni, április 5-én visszaáll a régi menetrend: Szegedről újból minden óra 45 perckor indulnak a vonatok Budapestre és minden óra 15 perckor érkeznek meg Szegedre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek