2-es villamos, Debrecen: idén érdemi munka nem történt

iho/vasút   ·   2012.10.04. 09:03

A Hajdú online a debreceni városházához fordult kérdéseivel a hosszan húzódó villamosprojekt kapcsán. A portál most kapta meg az önkormányzat válaszát.

„Annak ellenére, hogy az önkormányzat a rendszeres egyeztetések keretében a kivitelezőt, az ATK konzorciumot a szerződés adta keretek között minden lehetséges eszközzel folyamatosan a munka folytatására szorítja, ebben az esztendőben sajnos érdemi építési munka gyakorlatilag nem történt – hangzik a válaszlevél. – A város vezetése ezért folyamatosan egyeztet jogi és közbeszerzési szakértőkkel annak érdekében, hogy a projekt folytatása lehetségessé váljon. Amint erre a megoldás megszületik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk. Debrecen önkormányzatának álláspontja szerint a projekt kapcsán az európai uniós források lehívása nincs veszélyben, a beruházás a jelenlegi uniós költségvetési tervezési időszakon belül, a villamosvonalra gyártandó járművek megérkezéséig megvalósulhat” – írja válaszában a megyeszékhely önkormányzata.

„A kormány szeptember 7-én kelt döntésével jóváhagyta a Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal) című nagyprojektje támogatásának növelését 531 millió forinttal. Ezt a plusztámogatást az önkormányzat kapja. Az összeg felhasználásáról a támogatási szerződés még nem született meg. E szerződés fogja szabályozni, hogy a támogatás pontosan milyen feltételekkel használható fel” – hangzik a debreceni városháza levele a hosszan húzódó projektről.

Kapcsolódó hírek