2014, ferihegyi forgalom fotókban

Zainkó Géza   ·   2015.01.18. 11:15
cim

Még mindig a tavalyi év összefoglalóinál tartunk, ez alkalommal szép képek segítségével. A magyar spottervilág egyik jeles alakja, portálunk szerzője, a Képes repülés – Repülés képekben című oldal gazdája nyújtott az iho.hu számára egy csokorra való felvételt 2014-ről.

Az Aeroflot Airbus A321-es repülőgépe budapesti leszállás után, háttérben az irányítótorony<br>A képre kattintva megnyílik a galéria!

Zainkó Géza kollekciója már csak azért is érdekes, mert az átlagos reptérlátogató számára a mai közforgalmi reptér forgalma kicsit már egyhangúnak is tűnik: két keskenytörzsű uralja a betont, hasonló felépítéssel, szárnyalatti két hajtóművel. De ezek a képek arról tanúskodnak, azért vannak másfajta, érdekesebb látogatói is a légikikötőnek – csak ki kell várni, aztán le kell fotózni őket...

És persze érdekesebb szögekből. Az alacsonyan húzó, leszállni készülő vagy a betont épp elhagyó gépek látványa még a szokásos típusok esetében is izgalmas tud lenni.

Az EgyptAir festetlen, SU-GBL lajstromjelű Boeing 737-500-as repülőgépe leszállás előtt

És persze, nem is olyan ritkán, ott vannak a járatnyitó gépek, az első leszállók egy-egy nálunk új vagy visszatérő társaság színeiben, mint 2014-ben a nagy szenzációképp az Emirates A330-asa, amely egyben a szélestörzsű kategória újbóli menetrend szerinti megjelenését jelenti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az Emirates A6-EAE lajstromjelű, Airbus A330-243-as típusú repülőgépe földet érés előtti pillanatokban

Reméljük, más új társaságok is követik majd, egy- és kétfolyosós gépekkel, és reméljük, 2015-ről még érdekesebb válogatást közölhetünk majd egy év múlva – a szerk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek