2014-re készül el az új hajmáskéri csomópont

MTI   ·   2012.02.16. 14:24

A tervek szerint 2014-ben adják át a forgalomnak a 8-as főút hajmáskéri szakaszán építendő új közúti csomópontot. A Veszprém megyei közgyűlés elé került csütörtökön a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatója, amelyben leírják, hogy Veszprém megyében a 8-as főút nyolc szakaszának fejlesztésével számolnak.

A cég koordinációs főmérnöke azt is közölte, hogy ezek közül csupán a hajmáskéri csomópont finanszírozása biztosított. Itt négy kilométeren kétszer két forgalmi sávot, valamint különszintű csomópontot alakítanak ki. Az új útszakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni.

A csomópont megépítéséhez hárommilliárd forint áll rendelkezésre. A kisajátítási eljárások lezárulta, valamint a közbeszerzés lebonyolítása után, jövőre kezdődhet meg a csomópont építése, s azt 2014-ben adnák át.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.