2014-re készül el az új hajmáskéri csomópont

MTI   ·   2012.02.16. 14:24

A tervek szerint 2014-ben adják át a forgalomnak a 8-as főút hajmáskéri szakaszán építendő új közúti csomópontot. A Veszprém megyei közgyűlés elé került csütörtökön a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatója, amelyben leírják, hogy Veszprém megyében a 8-as főút nyolc szakaszának fejlesztésével számolnak.

A cég koordinációs főmérnöke azt is közölte, hogy ezek közül csupán a hajmáskéri csomópont finanszírozása biztosított. Itt négy kilométeren kétszer két forgalmi sávot, valamint különszintű csomópontot alakítanak ki. Az új útszakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni.

A csomópont megépítéséhez hárommilliárd forint áll rendelkezésre. A kisajátítási eljárások lezárulta, valamint a közbeszerzés lebonyolítása után, jövőre kezdődhet meg a csomópont építése, s azt 2014-ben adnák át.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Itt a bajai busz! De csak kártya van nálam... Nem gond!

iho/közút   ·   2023.01.27. 09:00

Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság január 30-ától február 26-áig tíz autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.