350 millió forint megtakarítást hozott az összefogás

iho   ·   2014.06.17. 15:41

A tender keretében az elmúlt hat év legnagyobb gáz mennyiségét - több mint 3 millió m3 - pályáztattak meg. A rekord mennyiség rekord mértékű, több mint 54 millió forintra tehető csoportszintű megtakarítást hoz a beszerzési csoportban részt vevő tagvállalatok számára az adott évben. A Szövetség a mostani gázbeszerzési pályázat eredményeivel együtt 350 millió forintot meghaladó költségmegtakarítást ért el összesen tagvállalatai számára az elmúlt hat évben meghirdetett energiabeszerzési tendereken. Az MLSZKSZ közös beszerzési programjának sikerét jelzi, hogy az elért kedvezmények mértéke és a tagok száma évről évre folyamatosan nő.

Az MLSZKSZ és a Szövetség keretei között működő Logisztikai Központ Klaszter 2008 óta nyújtanak közös beszerzési szolgáltatást tagvállalataik számára annak érdekében, hogy segítségükre legyenek a piacon elérhető gazdasági előnyök hatékony kiaknázásában. A közös piaci fellépéssel nemcsak olyan csoportkedvezményt, és ezáltal speciális árat ér el a Szövetség, amelyet a tagok egyenként nem tudtak volna elérni, hanem a program keretében az MLSZKSZ ingyenesen energetikai szakértőt és jogi tanácsadást is biztosít. A szolgáltatói szerződés megkötésére a Szövetség által meghatározott feltételekkel kerül sor, amely során kiküszöbölik az alul- és a túlfogyasztásból eredő kockázatokat.

A MLSZKSZ kezdetben öt tagvállalat, 2014-ben pedig már húsz cég gázigényét pályáztatta meg. „Az előző évi tenderhez képest Szövetségünk idén több mint 300 %-kal rekord szintre, 3.2 millió m3-re növelte a pályáztatott energia mennyiségét.” – mondta Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke. „Az idei évi közös beszerzési általános tapasztalata, hogy az egyes cégek önállóan 15-17 forinttal, azaz 18-20 %-kal drágább árszintet 1 m3 vetítetten a szolgáltatóktól, mint az MLSZKSZ csoport tagjai együttesen. Ez az egyik oka annak, hogy a Szövetség a 2014-2015. évre vonatkozó időszakra több mint 54 millió forint csoportszintű megtakarítást ért el a közös gázbeszerzési tenderén.”

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek