A 4iG beszállítója a BKV informatikai projektjének

MTI   ·   2019.07.02. 16:45

A magyar IT-nagyvállalat öt plusz öt évre nyújt szolgáltatásokat a közlekedési társaságnak másik alvállalkozóval, a T-Systems Magyarország Zrt.-vel közösen. Az első öt évre szóló megbízás keretösszege meghaladja a 19 milliárd forintot.

A BKV által kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Sys IT Services Szolgáltató Kft. (Sys Kft.) nyerte el fővállalkozóként. A 2019. július 1-jén aláírt szerződés értelmében a fővállalkozó az általa megnevezett alvállalkozókkal közösen öt plusz öt évig működteti és fejleszti a budapesti közösségi közlekedés üzemeltetését végző BKV Zrt. informatikai rendszerét. A szerződéses keretösszeg nettó hárommilliárd 808 millió forint évente, így az első öt évben a szolgáltatási díj teljes keretösszege meghaladja a nettó 19 milliárd forintot.

A Sys Kft. két alvállalkozót nevesített ajánlatában – a 4iG-t és a T-Systems Magyarország Zrt.-t; a 4iG az informatika több területén nyújt menedzselt üzemeltetési szolgáltatásokat a BKV-nak. Az ilyen, a teljes IT-életciklusra kiterjedő szolgáltatások nyújtása az informatikai nagyvállalat hagyományos értéke és erőssége: a 4iG az elmúlt évtizedekben átfogó szaktudást szerzett a Service Desk/Help Desk területén, az asztali számítógépek, nyomtatók, valamint a hálózatot kiszolgáló szerverek üzemeltetésében, illetve a különböző IT-alkalmazások üzemeltetésében, fejlesztésében, ezen területek döntő többsége jelen projekt megvalósításának is részét képezik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek