6,3 milliárd forint a Rábáért

iho/közút   ·   2011.12.14. 14:59

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társasági portfólióért felelős főigazgatója közölte a sajtóval a tranzakció részleteit. A magyar állam 73,84 százalékos részesedéshez jutott a Rába gyárban, a teljes pakett ára 8,1 milliárd forint volt. Ez összesen csak 6,3 milliárdnyi államháztartáson kívüli összeget jelent, a magánnyugdíjpénztárak államosítása során 1,8 milliárd forintnyi részvény már az Államadósság-kezelő Központ tulajdonába került.

A tranzakció előtt az állami részesedés mindössze 16,15 százalék volt, a második legnagyobb, malajziai DRB-Hircon (10,85 százalék) előtt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. most szerzett tulajdonjoga 76,97 százalékos szavazati arányt jelent a járműipari cég irányításában.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.