A Bahart járatain már másfél millióan utaztak az idén

MTI/iho   ·   2023.08.18. 12:00
00_bahart_utasszam2023

A kompok utasszáma elérte az egymilliót, a személyhajók utasforgalma pedig meghaladta a félmilliót.

A társaság közleményben ismertette: a Szántód–Tihany között közlekedő kompot nyolc százalékkal választották többen a vírusjárvány előtti évhez, 2019-hez képest idén augusztus 15-éig, a személyhajókon pedig hat százalékos az utasforgalom növekedése.

Kerékpárokból a kompok több mint 85 ezret szállítottak augusztus közepéig, ami nyolc százalékos emelkedés a tavalyi év hasonló időszakához képest, a személyhajókon pedig huszonegy százalékkal többen utaztak biciklivel, mint tavaly ilyenkor.

A közlemény kiemeli, hogy a cég számára a legutóbbi volt az idei legforgalmasabb hét. Augusztus 12-én, szombaton a kompok több mint 18 ezer utast és közel 5 ezer gépjárművet szállítottak. A személyhajózásban július 27-én mértek csúcsszámokat, közel 18 ezer utassal. Továbbra is kiemelt szerepet kapnak az augusztus 27-éig tartó főidényben a programhajók, amelyekből idén többet indított a Bahart: a gyerekprogramokat kínáló varázshajókat eddig 6 ezer vendég vette igénybe, a bulihajókon pedig több mint 15 ezren szórakoztak.

(fotók: Bahart Facebook-oldala)

Az online jegyvásárlások száma közel harminc százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

A Bahart sétahajóin Siófokról eddig 24 ezren, Balatonfüredről 23 ezren, Keszthelyről több mint 18 ezren utaztak. A legnépszerűbbek a naplementenéző járatok. A menetrendi hajózásban leglátogatottabb továbbra is a Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonal, amire 153 ezren váltottak jegyet, valamint a Fonyód–Badacsony útvonal, amelyen idáig 140 ezren utaztak.

A társaság hangsúlyozza: az utóbbi hetek igazi nyári időjárásának is köszönhetően a kompok és személyhajók szinte folyamatosan teljes kapacitással közlekednek a Balatonon. Ezen a hétvégén a tóparti települések tűzijátékaihoz igazítva plusz hajókat is indítanak.

A Bahart négy új hajójáról – amit nyár elején szállítottak a Sió-csatornán át a Balatonra, részben szétbontott állapotban – még az ősz folyamán bemutatják őket a nagyközönségnek. A két új komp várhatóan az év vége felé, míg a két új személyszállító hajó 2024 nyarán áll forgalomba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek