A Balaton nyugati ékköve

iho   ·   2013.09.08. 15:01
130908_keszt000

H. Szabó Sándor újra felült az MD-500-as helikopterre, s ezúttal Keszthely környékét, a kikötőt fotózta körbe. A csodaszépen felújított Balaton-part fél év alatt újult meg még 2012-ben: a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán csaknem 300 millió forint támogatást nyert a város a 350 millió forint összköltségű projekt megvalósítására. A kivitelezést a ZÁÉV Zrt. végezte.

Díszkivilágítást kapott a parti sétány a József Attila Vitorlás Sportegyesület (JAVSE) kikötőjéig, és megújult a móló bejáratánál található tér: a meglévő virágágyások mellett új növényszigetekkel, lugasokkal bővült. A vasúti sínek után két helyen „fogadópontot” alakítottak ki, amelyektől felújított sétány vezet le közvetlenül a partra. A Hullám és Balaton szálló műemlék épületének környezete is megszépült, valamint minőségi utcabútorok, zenére programozható szökőkút, információs táblák és egy szenior játszótér egészítette ki a beruházást.

Keszthely, és gyönyörű kikötője. A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: H. Szabó Sándor)

A parti Zenepavilon bővítésével és nézőtér kialakításával, valamint a „borutca” díszkő-burkolatával a tér alkalmassá vált arra, hogy nagyobb tömeget befogadó szabadtéri programok helyszíne legyen: gasztronómiai fesztiválok, komoly- és könnyűzenei koncertek, táncelőadások, vásárok számára biztosít egyedülállóan hangulatos környezetet. Az új nyilvános illemhely, a több kültéri pad is ezt a célt szolgálja.

Figyeltek arra is, hogy a beruházás család- és gyermekbarát legyen, akadálymentesen tudja mindenki használni, valamint a kerékpárosok igényeit is szem előtt tartották a tervezésnél: több kerékpártároló is várja az így érkezőket.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek