A bankkártyás szoftverhibák miatt csúszik a BuBi

iho   ·   2014.09.03. 09:54

A bankkártyás fizetéshez kötődő szoftverhibák miatt csúszik a Mol BuBi közbringarendszer átadása – tudta meg a Népszabadság. A projektfelelős BKK a lappal azt közölte, hogy a szállító múlt heti vállalása szerint e hét elejére befejeződik minden szoftveres tesztelés, és döntés születhet az éles üzem elindításának pontos napjáról. A BKK reményei szerint a fizetési funkciók tökéletes beüzemelése után rövidesen mindenki számára elérhető lesz a Mol BuBi.

Az Index Kerékagy blogja szerint a BKK lehívta a Bubi kivitelezője, a Közbringa Kft. 94,3 millió forintos előleg-visszafizetési bankgaranciáját, valamint a 45 millió forintos teljesítési bankgaranciát, mert a cég nem teljesítette szerződéses kötelezettségeit. A beruházás késedelme miatt a BKK eddig összesen 179,8 millió forintra kötbérezte a kivitelezőt, de ezzel elérte a szerződésben rögzített plafont. A most lehívott 140 millió forintot sem kapja vissza a Közbringa Kft., a BKK ugyanis egyfajta késedelmi kötbérnek tekinti a pénzt – olvasható a blogon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek