A BKK idén is nagy forgalmat vár hajójárataitól

MTI   ·   2013.03.21. 15:29

A hajójáratok hétfő óta közlekednek a tavaszi menetrend szerint, így újra jár a D12-es járat, ezáltal a D11-es vagy a D12-es hajók a közös szakaszon 30 perces követési idővel közlekednek.

Az elmúlt évben a járatokat a bérletesek hét közben ingyen, a többi utas pedig egy vonaljegy megváltásával vehették igénybe. Ettől a szezontól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hajójegyet vezet be 750 forintos, valamint 550 forintos kedvezményes árral. Ezzel éves szinten nettó 21,4 millió forint bevételnövekedésre számítanak.

A BKK tájékoztatása szerint ennek ellenére nem számítanak az utasforgalom csökkenésére, mivel a hasonló szolgáltatást kínáló cégeknél a BKK járatai így is olcsóbban vehetők igénybe, és a turisták kevésbé árérzékenyek.

Korábban a BKK közölte: a hajók ismét megállnak a Haller utcai pontonnál, bár annak megközelíthetősége nem javult, mert a Soroksári út felőli gyalogos-aluljárót a szomszédos irodaház építésének felfüggesztése miatt nem építették tovább, ezért az nem használható. A BKK a lehetőségekhez mérten próbálja gyorsítani az aluljáró építését, de a magánberuházó nélkül nem tudják megoldani a problémát. A kikötőt a Gizella sétányon át lehet megközelíteni a Boráros tér, illetve a Művészetek Palotája felől.

Kapcsolódó hírek