A bősi zsilip hibája miatt korlátozzák a BKK hajójáratait

iho/hajózás   ·   2012.09.13. 01:40
IMG_0415__400

Szeptember 11-én, kedden egy uszály megrongálta a bősi vízlépcsőnél a zsilipet, ezért azt le kellett zárni. A javítás idejére nem engednek vizet a Dunába, ennek következtében csütörtök reggelre a folyó vízszintje jelentősen lecsökken. Az alacsony vízállás miatt a Budapesti Közlekedési Központ hajójáratai nem tudnak kikötni a Népfürdő utca, a Meder utca, az Árpád út és az Óbudai-sziget kikötőben, emellett a várhatóan a Szent Gellért téri kikötőben sem.

Az alacsony vízállás miatt várhatóan kimarad a Gellért téri megálló is<br>(fotó: Vörös Attila)

A fent leírtak következtében az intézkedés visszavonásáig a D11-es hajójáratok nem járnak, helyettük a D12-es vonalon közlekednek a hajók sűrűbben, a D11 indulási időpontjaiban is. Az alacsony vízállás miatt az Újpest, Árpád út és Meder utca állomásokat a hajójáratok nem érintik, az utasok a hajójáratok helyett az Árpád útnál az Újpest-Városkapu, míg a Meder utcánál a közeli Gyöngyösi utca állomáson az M3-as metrót választhatják a hajók helyett. A D12-es és a D13-as hajójáratok nem érintik a Meder utca, az Óbudai-sziget és a Népfürdő utca (Árpád híd) kikötőket.

A hajójáratok a hiba kijavítása és a Duna vízszintjének ezáltali megfelelő mértékű emelkedéséig a fentiek szerint közlekednek – írja a BKK közleménye.

Kapcsolódó hírek