A Budapest Airport örül a Wizz-bővítésnek

iho   ·   2013.09.11. 19:00
cim

A Budapest Airport üdvözli a Wizz Air legújabb bejelentését, hogy a jövő nyári menetrendtől nyolc gépre bővítik a budapesti flottát és ezzel további kapacitást növelnek a repülőtéren – hangzik a reptérkezelő szerkesztőségünkhoz eljuttatott közleménye. Mint arról az iho/repülés is beszámolt, az új Airbus A320-as jövő év tavaszán érkezik Budapestre.

A repülőgép Egy nappal a nemzeti ünnep előtt, március 14-én érkezik Ferihegyre, amellyel már 8 gépre bővül a légitársaság flottája a magyar főváros repülőterén. A fejlesztéssel a Wizz Air két év alatt megduplázza a kapacitását és tovább erősíti kiemelkedő helyét a magyar légiközlekedésben. A Budapest Airport üdvözli a légitársaság döntését, aminek révén éves szinten 2,9 millióra növekszik az ülőhely-kapacitás a Wizz Air budapesti járatain.

A Wizz Air tájékoztatása szerint az új repülőgéppel nem tervezik, hogy új járatot indítanak Budapestről, azonban a meglévő, 35 városból álló járathálózatot tovább erősítik: összesen kilenc korábbi útvonalon sűrítik a heti járatszámot. Ennek következtében Londonba már napi négy járatot kínál majd a Wizz Air, de többször fordulnak majd a gépek Budapest és Eindhoven, Barcelona, Isztambul, Róma, Madrid, Catania, Málta, valamint Bari repülőtere között.

„A Wizz Air jövőre 11 vadonatúj repülőgépet állít forgalomba, így a Budapest Airportnál nagy örömmel fogadtuk, hogy ide is jut egy Airbus A320-as, amivel összesen 8 gép állomásozik majd Budapesten, Wizz Air színekben” – nyilatkozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzáette: „a légitársaság döntése jól mutatja az elkötelezettséget a magyar piac iránt, hiszen a kapacitás bővítése újabb utasokat hozhat Budapestre, ami a repülőtérnek és a magyar turizmusnak is kedvező.”

Kapcsolódó hírek