A budapesti repülőtér is elérhető a DriveNow autómegosztó szolgáltatásával

MTI   ·   2019.07.02. 16:36

A DriveNow Vecsésen alakította ki reptéri transzferparkolóját, ahonnan a bérelt autó leparkolása után azonnal minibuszokkal szállítják az utasokat közvetlenül a repülőtér indulási szintjére, a visszaúton pedig a reptérre érkezett utasok telefonon hívhatják a kisbuszt a terminálhoz. A DriveNow Budapesten kívül tizenkét európai nagyvárosban – köztük Lisszabonban, Milánóban, Londonban, Berlinben – nyújt reptéri transzfer szolgáltatást. A magyar fővárosban a transzfer szolgáltatásnak más városoktól eltérően nincs plusz költsége a normál bérlési díjon felül.

Ez az európai autómegosztó szolgáltatás Budapesten idén április végén indult el a főváros központi területein, 240 autóval. A felhasználók a szolgáltatás applikációja segítségével bérelhetik ki a gépkocsikat. A flotta hagyományos üzemanyaggal működő és elektromos BMW és Mini modellekből áll. A DriveNow korábban a BMW-csoport leányvállalataként működött, 2019 februárja óta a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve Share Now néven, közös vállalkozásként működik. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.