A Budport szerint méltánytalan volt a Wizz döntése

iho   ·   2014.12.02. 17:30
cim_pogyo

A Budport csak és kizárólag a Wizz Air által meghatározott eljárásrend szerint és a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzat pontos betartása mellett végezte a tevékenységét. A légitársaság részéről egyértelmű útmutatást kaptunk arra vonatkozóan, hogy a mérethatárokat tolerancia nélkül betartsuk és az utasokkal betartassuk. Ennek alapján végeztük az utasok előszűrését 2012. november 1-től egészen a mai napig, a Wizz Air szerint eredményesen. A légitársaság a múlt hét folyamán adta át részünkre azt a díjat, a Wizz Air hálózatban végzett színvonalas munkánk kimagasló eredményét méltatja - áll a Budport közleményében.

A Budport folyamatos auditoknak volt alávetve a légitársaság által, amelynek keretében többek között azt vizsgálták, hogy mennyire szigorúan tartjuk be az aktuális kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatot, folytatódik a közlemény, amely szerint a legutóbbi ellenőrzés 2014. november 3-án történt, amely során „a Wizz Air ellenőrzést végző munkatársa a munkánkat 69 százalékra értékelte, és ezt azzal indokolta, hogy több kisméretű kézipoggyász a nagyobb csomagok mellett díjtalanul felkerült a fedélzetre”.

A fentiek tükrében a Budport szerint méltánytalan a Wizz Air döntése és sajtónyilatkozata, amely egyértelműen a handling-cégre próbálja hárítani „az utasok szempontjából indokolatlanul szigorú és méltánytalan kézipoggyász szabályzat negatív hatásait”.

A közlemény végül leszögezi: a Budport szerződés szerint vállalt kötelessége és kötelezettsége volt a Wizz Air által meghatározott eljárásrendek betartása és betartatása. „A Budport szerződésében vállalt kötelezettségeinek eleget tett.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek