Áthajtott a busz a babakocsi kerekén

Bánhidi Emese   ·   2014.04.14. 05:31
kitortkerekcim

Lezárult a vizsgálat: nem igaz, hogy átment volna a babakocsi kerekén a busz.

A BKV közleménye szerint, ha egy több mint 10 tonnás jármű tényleg áthalad egy műanyag babakocsi-keréken, akkor az nem úgy nézne ki, mint ahogy kinézett a panaszhoz mellékelt fotón – érveltek.

A közlekedési társaság szerint figyelmezető matrica van a buszokon arról, hogy a sofőrök nem tudnak visszaadni, csak pontos összegért lehet jegyet vásárolni tőlük.

A buszvezető a meghallgatásakor közölte, hogy nem lezavarta a házaspárt a buszról, hanem azt kérte, váltsák fel a tízezrest és egy 10 perccel később induló busszal utazzanak. Szerinte nem ő, hanem a feleség és a velük lévő idősebb férfi kezdett el kiabálni a buszon lévő utasokkal, akik arra kérték őket, hogy szálljanak le, ha nincs jegyük. A BKV szerint a járművezető nem vett részt a hangos szóváltásban

Korábban írtuk:

Közben megérkezett a BKV válasza az ügyre: vizsgálják a történteket, de egyelőre úgy látják, hogy az utas valótlanul vádolta a buszvezetőt.

"Tisztelt Szerkesztőség!

A 95-ös buszon történtekkel kapcsolatban az interneten terjedő panaszbejegyzés nyomán a BKK vezérigazgatójának felkérésére a BKV vizsgálatot indított. A járművezető meghallgatása és az eset körülményeinek tisztázása alapján lehet csak megítélni, hogy a leírtak mennyiben fedik a valóságot. Ha a leírtak igazak, az természetesen nem maradhat következmények nélkül. Fontos ugyanakkor hozzátennünk, hogy az utóbbi időben számos hasonló, Facebook-posztokból, blogbejegyzésekből indult és aztán a sajtóban széles körben megjelent panaszról derült ki végül, hogy valótlanul vádolta kollégáinkat. Kérjük, ha valaki a jelzett járművön utazott és esetleg szemtanúja volt az esetnek, jelentkezzen a bkk@bkk.hu e-mail címen. Köszönjük!"

 

Korábban írtuk:

A következő történet jelent meg vasárnap a Facebookon.

„Kedves, korrekt BKV! Ma 13:00-kor történt a 95-ös busz Új köztemetői megállóban.

Felszálltunk a családommal a buszra. A kislányunk babakocsiban ült.

Amint felraktuk a babakocsit a középső ajtón a sofőr már kiállt a fülkéből és agresszívan, kiabálva nekünk támadt, hogy menjünk előre jegyet venni.

Én előre is mentem megmutatni a bérletemet és venni egy jegyet a páromnak. Miután közöltem, hogy »nagy pénz« van nálam, felháborodva közölte, hogy takarodjunk le a buszról. A párom a kiabálás hallatára megpróbálta letenni a babakocsit, ami egyedül nem egyszerű. A babakocsi kereke beszorult a busz és a padka közé, majd kiesett. Ezután a sofőr készségesen áthajtott az amúgy nem olcsó babakocsi kerekén. Ezzel eléggé megnehezítve a hazajutásunkat.

Ezúton is üdvözlöm a sofőrt és addig nem nyugszunk, amíg a BKV-nál dolgozik. Elég nagy szégyen, hogy egy kisgyerekes családdal így bánnak.

(A gyereknek is történhetett volna bármi baja.)

95-ös buszjárat r.sz.: LMG-002”

A panaszos feltette sztoriját a BKK oldalára is. Kíváncsian várjuk, lesz-e fejlemény.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek