A CAF nyert a luxembourgi könnyűvasúti tenderen

iho   ·   2015.05.24. 18:45
400px_caf_vili

Luxemburg nagyhercegség első modern könnyűvasúti vonalának létrehozását az állami tulajdonú Luxtram közlekedési vállalat irányítja. A járműbeszerzésre kiírt tenderen a CAF diadalmaskodott, megelőzve a rivális Alstomot és Stadlert. A Luxtram szerint a spanyol gyártó az értékelési folyamat során műszaki és gazdasági tényezők szempontjából is a legmagasabb értéket érte el. A napokban bejelentett kontraktus értéke 83 millió euró – adja hírül a Global Rail News.

Luxembourg első könnyűvasúti vonalához a CAF szállíthat nagy befogadóképességű szerelvényeket. A járművek biztosan hosszabbak lesznek, mint a fotón látható nantes-i CAF-villamos.<br>(fotó: Global Rail News)

A főváros Luxembourg főpályaudvarát, a városközpontban található Place de l'Étoile-t, valamint a LuxExpo kiállítási központnak és az Európai Unió intézményeinek otthont adó Kirchberg kerületet összekötő könnyűvasúti vonal építése várhatóan még idén kezdetét veheti. A tizennégy megállót felfűző pálya a főpályaudvar és a Pont Rouge közötti belvárosi szakaszon felsővezeték nélkül épül ki. A munkálatok 230,5 millió euróra becsült költségének felét Luxembourg állja, másik fele pedig a kormánytól érkezik.

Az első alacsonypadlós kocsik terv szerint 2017 elején érkezhetnek meg a kezdetben még csak a LuxExpo és a Pont Rouge közötti, 6,4 kilométer hosszú szakasz 2017 második félévére tervezett megnyitásához. Az önjáró üzemmódra is képes villamosokra négyszázötven utas fér majd fel – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek