A Daimler a Busworldön

Ács Attila   ·   2011.09.11. 17:00
travego_e6_fooldal

Mint az köztudott, az MAN-hez hasonlóan a Daimler Buses is kétmárkás stratégiát folytat; a Mercedes és a prémiumkategóriát képviselő Setra egyaránt a cégcsoporthoz tartozik. Az október 21. és 26. között megrendezendő kiállításra – amely 2011-ben a legnagyobb buszos eseménynek számít Európában – nem kevesebb, mint tizenhárom busszal készülnek, több világújdonságot is felvonultatva közöttük. A Daimler Busesnél is megjelennek az Euro VI-os dízelmotorok, aminek első példánya egy Mercedes Travegóban debütál. A busz emellett új sebességváltót kap, megújul a vezetőtere is és szintén itt mutatkozik be a „Figyelem segéd” nevű új biztonsági rendszer is. Jelen lesz a Mercedes másik turistabusza, a Tourismo is, méghozzá egy speciális változattal, amit az automobil feltalálásának 125 éves évfordulója apropóján készítettek. Természetesen nem hiányozhatnak a városi buszok sem, így a tavasszal bemutatott Citarót és az általunk is kipróbált Sprinter City 77-et is elhozza a cég.

A Setra nyolc busszal lesz jelen a Comfort és a MultiClass családból, köztük több különleges felszereltségű és limitált kiadású példánnyal. Ilyen az S 415 H és az S 416 H a teljesen új fejlesztésű audiovizuális rendszerükkel, a S 415 GT-HD a szálcsiszolt rozsdamentes acél belső burkolóelemeivel, valamint az S 416 HDH, ami a Setra 60 éves évfordulójára készült.

Mercedes-Benz Travego Edition 1 – Euro VI-os motorral (kép: Daimler Buses)

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.