A Fecskék februárban északra repülnek

iho/vasút   ·   2019.02.02. 13:45
moszkva_lasztocska_orosz_rzd_kislid

Az orosz vasúttársaság, az RZSD február másodikával elindítja legújabb, tízrészes Lasztocskáit (ЭС2Г) a Moszkva és a fővárostól északnyugatra található Klin között. A vonatokat a Moszkovszko-Tverszkaja Prigorodnaja Passzazsirszkaja Kompanija (MTPPK) elővárosi vasúti szolgáltató fogja üzemeltetni, ezáltal végre leválthatóak lesznek az elöregedett ÉT2M-garnitúrák ezen a vonalon.

Az eddig ismert Lasztocskák, azaz Fecskék, azaz Desiro RUS-névre hallgató Siemens-motorvonatok öt kocsiból állnak, százharminc méter hosszúak és százhatvanas tempót bírnak. Eddig is megvolt a lehetőség, hogy a kétszeres utaskapacitás eléréséhez két Lasztocskát összekapcsoljanak, az új konfiguráció előnye, hogy az utasok számára a teljes szerelvény átjárható, ezáltal egyenletesebb lesz a szerelvényen belüli utasterhelés. Nyilvánvalóan a szerelvényen belüli két „vak” vezetőállás megtakarításával is növelni lehet a befogadható utasmennyiséget.

Nem, nem Frankfurt, Moszkva!

A vonat az orosz vasutak kényelmi kategóriái szerinti Komfort-osztályban közlekedik, nemcsak a vonatok kapacitása, hanem a járatszám is nő a vonalon: az eddigi napi nyolc vonatpár helyett huszonnégy fog közlekedni a Moszkva–Krjukovo–Klin-vonalon. Ez bizony nem akármilyen komfortemelés, már-már felér annak a csodálatosságával, mikor a 80a-vonalon leállítják majd a pótlóbuszokat és ez első közvetlen vonat végigszalad a Keletitől Hatvanig!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek