A Flixtrain Svédországra kacsint

iho/vasút   ·   2019.02.26. 14:05
saga_rail_sj_svedorszag_kislid

Miután Németországban egy új, Berlin és Köln közötti járatindítással erősít a Flixtrain, külföldi megjelenésen is gondolkodnak. Ahogy a szokásosan jól informált mozdonyvezetői fórum, a Lokforaren tudósít, Svédország lehet a következő ország, ahová az olcsó vonatok beteszik kerekeiket.

Amikor a svéd közlekedési hatóság, a Trafikverket nemrégen a 2020-as menetrend koncepcionális megvitatására meghívta a potenciális érintetteket, a Flixtrain két képviselője is részt vett a találkozón. Jelena Jovanovic, a Flixbus-anyacég sajtósa ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a németországi járataik nagy sikere arról győzte meg őket, hogy a kényelemre és olcsóságra optimalizált közlekedési szolgáltatásoknak hatalmas a piaca, és az autóbuszos kínálatot perfekt módon kiegészíthetik a vasúti járatok. Most éppen azt vizsgálják, hogy a vasúti szolgáltatásokban hová tudnának fejlődni és Svédországot potenciális piacnak tekintik.

A Saga Rail egyik járata Stockholmban (forrás: reddit.com)

Mindezek ellenére a Flixtrain még csak a vizsgálatok korai szakaszában tart, amelyben a jogi környezetet és a hálózati lehetőségeket mérik fel. Semmiféle konkrét döntést nem hoztak még meg, és mindenekelőtt óvatossággal közelítenek a kérdéshez. A vasúti Flixtrain-járatok esetleges elindulásáig elsősorban a buszjáratok kiépítésére koncentrálnak, hiszen ez a cég számára az üzlet alapja.

Az egyik vasúttársaság, amellyel a terjedő szóbeszéd szerint Flixtrain Svédországban partnerségre léphet, a Saga Rail. Mats Nyblom, a Saga Rail szóvivője ezt az értesülést nem akarta kommentálni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek