A Huawei Türkmenisztánban terjeszkedik

iho/vasút   ·   2012.12.08. 15:49
400px_huawei

A Huawei az Asgabat–Bereket–Türkmenbasy vonal GSM-R, SDH, adatközlő- és telefonrendszerének létrehozására még szeptemberben szerezte meg a jogot, novemberben pedig elnyerte Chilmammet és Buzhun közötti 288 kilométeres szakaszra kiírt szerződést is. Utóbbi vonal része annak a jelenleg még épülő észak-déli irányú vasúti korridornak, mely Kazahsztán és Irán vasúthálózatát köti majd össze.

A Huawei a kazah ASPMK-519-cel és az indiai KEC International-lel együtt építi ki a szerződésben meghatározott hálózatot. A Huawei szerint a vasúti forgalom irányításához szükséges hagyományos, GSM-R-alapú rögzített és mobil terminálokból, valamint más, adat- és hangalapú kommunikációs hálózatokból álló rendszer egyesíti a legmagasabb szintű szolgáltatási minőséget a lehető legnagyobb rugalmassággal. A megállapodás értékét nem hozták nyilvánosságra.

Türkmenisztán vasútvonalai<br>(grafika: Maps of World)

A Közép-ázsiai és Kaukázusi Régió Üzleti Vállalatának elnöke azt nyilatkozta, hogy a Huawei jelentős tőkét fektet be vasúttechnológiába, mivel a szállítás kiemelkedő fontossággal bír a kínai cég üzletpolitikájában.

A Huawei az elmúlt hónapok során számos ország vasúti telekommunikációs pályázatán futott be. Legutóbb Törökországban az Alstom Transport-tal közösen nyert pályázatot: az Eskisehir–Balikesir vonalat 2-es szintű ETCS-sel szerelheti fel az Alstom, a szükséges GSM-R és a telefonos rendszert pedig a Huawei biztosítja – számol be a Railway Gazette.

Kapcsolódó hírek