Industrial Vehicles Corporation: új magyarországi forgalmazó

iho/közút   ·   2023.04.02. 18:00
Nikola-Tre-1a

Disztribútori szerződést kötött az Eurotrade Kft. az IVECO S.p.A-val.

Az Iveco–Eurotrade együttműködés keretében a kisigmándi székhelyű cég dinamikusan kívánja növelni az értékesített Iveco-teherautók számát, amely hozzájárulhat a márka hazai piaci részesedésének növekedéséhez. Ez 2022-ben 4,69 százalék  volt a 3,5 tonna feletti kategóriában. Az Ivecóval kötött disztribútori szerződés kezdeti lépéseként az eurotrade.hu domain helyett a truckcentrum.hu oldalon találják az érdeklődők a márkával kapcsolatos tartalmakat. Az ügyfélélményt szem előtt tartva a rendelkezésre állás és a szolgáltatások színvonalának minőségi javulása fogja a vállalat jövőjét meghatározni. Kiemelt feladatként kezelik az alternatív meghajtású Iveco modellek hazai piacra történő bevezetése. A piaci részesedés célszáma 2027-re a 3,5 tonna feletti kategóriában a hét és fél százalék.

Mindez a járműkereskedelem eddigi működésének átszervezésével jár. A fenntartható közlekedés és árufuvarozás szellemében az elektromos járművek kereskedelmi aktivitását is fokozza az Eurotrade, ezért a központi telephelyen egy négytöltőfejes, nagyteljesítményű teherautó töltőparkot hozott létre.

A gyár fókuszában is a fenntartható közlekedés áll. Jelenleg is szerepel a kínálatban LNG és CNG üzemű teherautó, sőt, a Hyundai-jal együttműködve létrehozták az első üzemanyagcellás eDaily kisteherautó prototípusát, amelyet az IAA kiállításon mutattak be. A 140kW teljesítményű eDaily hasznos teherbírása három tonna. Az Iveco és a Nikola együttműködése pedig a Nikola Tre BEV nyergesvontatóval nyit utat a zero emissziós teherszállításban. Szintén nagy előrelépésnek tekinthető az Iveco–Plus együttműködés kezdeti fázisában lévő önvezető teherautó.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Haszonjármű

Iveco TurboStar: újra az utakon!

iho/közút   ·   2023.09.10. 12:00

Az olasz tehergépjárműveket és buszokat gyártó vállalat 2021-ben száznyolcvan limitált szériás, piros kamion gyártásába kezdett, de ezúttal luxus bőrbelsővel, letisztult formákkal. Ebből a különleges szériából most kettőt adott át az Iveco hivatalos magyarországi márkaképviselete.