A jövő esztendő hírnökei

iho   ·   2013.10.31. 15:22

A korábbi években megismert álló formátumú 35×50 centiméteres vasúti naptár tizenkét havi képén, valamint a borítón és a poszteren Garamvölgyi Ádám különlegesen szép felvételeit tartalmazza. Fényképészünk évről évre képes az egyre homogénebbé váló vasút világban képes a különleges, érdekes vasúti szerelvényeket magával ragadó természeti környezetben megörökíteni, ezért kapta a kiadvány – Robert Stevensont idézve – A kincses sziget címet. A havi bontás a nap- és holdállásokat, a névnapokat, nemzeti, egyházi és társadalmi ünnepeket, emléknapokat is jelzi a névnapok mellett. A tartalmas képaláírásokat angol szövegeit Hegedüs Károly tanár-idegenvezető, a német szöveget Kubinszky Mihály professzor fordította. A naptár kereskedelni ára 2014 forint, az Indóház irodájában és a webshopban kedvezményesen 1800 forintért kapható.

Régi hajók akvarellen címet kapta az a 2014. évi asztali és falinaptár, amely Borbély István (1907–1985) vasúti gépészmérnök dunai gőzhajókat ábrázoló művészi színvonalú színezett műszaki rajzait tartalmazza. Az 1960-as évekbeli új villamos és dízelmozdonyok látványtervét is megalkotó sokoldalú mérnök elsősorban a folyami hajókért lelkesedett. Halála után több évtizeddel gyűjteménye sajnos nem maradt egyben, ezért nagy szó, hogy sikerült tizennégy csodálatos hajórajzot felkutatni és kiadni. A naptár 35×17,5 centiméteres méretű, és akár falra, akár asztalra helyezve használható. Kereskedelmi ára 1500 forint, az Indóház irodájában és a webshopban 1000 forintért kapható.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek