A kerületeké lesz minden parkolóhely

MTI   ·   2012.11.26. 08:17

Újévig minden fővárosi közterületi parkolót – 2257 férőhelyet és 152 parkolóórát – átadnak a kerületi önkormányzatoknak – mondta el a BKK vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek. A parkolás szabályozása, az átfogó budapesti rendeletalkotás ugyanakkor továbbra is a Fővárosi Közgyűlésnél marad.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója a lap hétfői számában elmondta: az órák és a férőhelyek technikai átadását az amúgy is díjmentes ünnepi időszakban meg tudják oldani, a bevételek megosztásáról pedig a politikusoknak kell megegyezniük – tette hozzá.

A parkolás szabályozása, az átfogó budapesti rendeletalkotás továbbra is a Fővárosi Közgyűlésnél marad, a fizetős övezetek azonban kizárólag a kerületek kezdeményezésére bővülhetnek. Budán, ahol a kiemelt főútvonalakon eddig csak elvétve kellett fizetni, 2013-ban jelentős változások várhatók. Pesten folyamatos a bővülés, ráadásul a BKV-tarifák emelése miatt az eddig is magas díjak tovább emelkednek – írja a lap.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.