A kézzel írt kartonpapír-tábla szerint ma megnyílnak a Tisza-tavi bicikliút hídjai

Vörös Attila   ·   2020.06.16. 18:00
IMG_20200615_182551_69

Átázott, foszló barna kartonpapíron pink, kézzel írt felirat: nyitás 06. 16. A tábla a már teljesen elkészült Poroszló és Tiszafüred közti kerékpárút Poroszló felőli végénél levő hosszabb hídnál van a lezáróelemre applikálva. A csaknem hét kilométeres szakaszon korábban a kerékpárosoknak az autók között kellett tekerniük a forgalmas 33-as úton, az új út így komoly segítség nekik. A két város közti távolságot a 108-as vasútvonal, a 33-as közút és immár a kerékpárút párhuzamosan teszi meg a Tisza-tó közepén; különleges hangulatú helyszín ez. A bringaút egyébként nincs lezárva, már régebb óta birtokba vették a biciklisek, de a nekik épült hidakat még nem adták át, így a két Tisza-tavi és a Tisza fölött átívelő hídnál a főútra ki kellett menniük. Az öblítőcsatorna különleges, kézi erővel emelhető hídja kivétel, az már tekerhető április óta.

Vasúti, közúti és bringás híd a Tisza fölött Tiszafüred közelében (fotó: Vörös Attila)

A két patakhídon azért majd mindenki nagyon óvatosan menjen, a három méter szélességű műtárgyak kellős közepén tartósodronyok várják a csalinkázó delikvenseket...

Az Eger-patak bringahídja épülőfélben (fotó: NIF)

A projektről részletesen ebben és ebben a cikkünkben számoltunk be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek