Debrecen: a Közbeszerzési Döntőbizottság ítélkezik

MTI   ·   2011.08.31. 17:56

Az ügy előzménye, hogy augusztus elején hat pályázó közül a spanyol CAF cég nyerte meg a hatodik alkalommal kiírt villamostendert, jogot szerezve ezzel arra, hogy 37,9 millió euróért 18 alacsonypadlós villamost szállítson Debrecenbe.

Az eredményt a második helyen végzett olasz AnsaldoBreda mellett az eljárásból korábban kizárt két gyártó, a Ganz-Skoda és a Solaris is megtámadta.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerdán az AnsaldoBreda és a Ganz-Skoda jogorvoslati érvelését hallgatta meg, csütörtökön pedig a Solaris terjesztheti elő az álláspontját - mondta Szűcs László, Debrecen polgármesteri hivatalának közbeszerzési osztályvezetője.

A szakember megítélése szerint a KDB döntése 10-12 nap múlva várható, s vagy helybenhagyják az önkormányzati bizottság döntését, vagy újraértékelésre visszautalják az ügyet.

A teljes debreceni villamos beruházás 85 százalékát európai uniós forrásból, valamivel több mint 5 százalékát hazai társfinanszírozásból fedezik, a többi az önkormányzat önrésze. A mintegy 7,6 kilométeres sínpálya építése már javában tart Debrecenben.

Kapcsolódó hírek