A lenyúzott tigrisbőr

Kemsei Zoltán   ·   2014.06.16. 14:30
00kicsi

Ahogy gondolni lehetett, nem ment könnyen. A novemberi kísérlet után a hivatalosan megállapított végrehajtási időpontra sem sikerült a Komondor Kft.-nek kiüríteni a területet. Az árusok ugyan elköltöztek már, és rejtőzködőket sem talált a mindenhova bekukkantó rendőrség, ám a volt bérlő még két hét türelmi időt kért a takarításra, amelyet a jelen levő végrehajtó és a vasút képviselői nem adtak meg. Hogy mit láthatott a Négy Tigris piacon a sajtó? Romokat és szemetet.

Evolúció: pályaudvar-piac-romhalmaz<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A Komondor Kft. – ahogy a MÁV illetékesei nyilatkozták – a novemberi felmondás óta használatbavételi díjat sem fizetett, jelenleg mintegy 215 millió forint a tartozásuk. Ezt még a MÁV Zrt. által végzett takarítás, a szemét, a konténerek elszállításának költsége is tetézi, amelyet szintén a volt bérlőnek kell megfizetnie. Az ütemterv szerint először a piac területén maradt eszközök leltárba vétele következik, majd a takarítás. A MÁV Zrt. csak ezek után adhatja át a területet későbbi hasznosításra.

Főbejárat

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek