A logisztika apraja napja

iho   ·   2013.04.10. 15:50

Magyarország tavaly csatlakozott először a Német Logisztikai Egyesület (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy jobban megismertesse az érdeklődőkkel a logisztikai szakmát. Itthon tíz városban, huszonhat helyszínen zajlanak majd az ingyenesen látogatható események: a logisztika napján kinyitja kapuit többek között a Coca-Cola dunaharaszti logisztikai központja, a debreceni repülőtér és a dunaújvárosi kikötő is. Több szervezet kiemelten foglalkozik aznap a logisztika környezeti hatásaival. A logisztika napján űrhajósszkafanderbe öltöznek egy vasúti szállítással foglalkozó vállalat kollégái, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az elviselhetetlen levegőminőségre. A rendezvényeken szó lesz a környezettudatos csomagolásról, a GPS-alapú taxirendelésről, az egyszerűsített vámeljárásokról, beszerzési technikákról is.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) koordinálásában zajló kezdeményezéshez partnerként csatlakozott a Magyar Külgazdasági Szövetség, a Joint Venture Szövetség és a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége. A közreműködők Budapesten, Nagykanizsán, Győrben, Gyálon, Székesfehérváron és Szolnokon is szerveznek programokat.

A logisztikai szektor – kapcsolt ágazatokkal együtt – a magyar GDP körülbelül 9-10 százalékát adja. Jelenlegi pozíciója versenyképességének növelésével javítható. Magyarország középtávú logisztikai stratégiája most készül, felelőse a nemzetgazdasági miniszter; az ágazat szakmai szövetségeivel együttműködve május 31-ig fog elkészülni az anyag.


Kapcsolódó hírek