A Malév-csőd ellenére nincs kevesebb turista

iho/repülés   ·   2012.03.30. 09:30

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy a Malév csődje ellenére nemhogy nem csökkent a Magyarországra érkező és innen induló repülős turizmus, hanem több esetben is javulás tapasztalható.

A kapacitások tekintetében bővült a kínálat Nagy-Britannia, Olaszország és Franciaország felé, hála a Malév helyébe lépő diszkont-légitársaságoknak. Németország esetében stagnál a légi utasok száma. Egyedül a Skandináviába közlekedő járatok hiánya érezhető, ebben az irányban ráadásul a nagy távolság miatt a személyautó sem jelenthet valós alternatívát – mondta Horváth Gergely, hozzátéve, hogy pontos adatokkal csak a június–júliusi szezonkezdet után tud adni.

A Magyar Turizmus Zrt. semmilyen anyagi támogatást nem nyújtott az agresszív üzletpolitikájáról híres ír légitársaság magyarországi járatainak beindításához<br>(fotó: Hörcher Dániel)

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy ugyan a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai partnerségben van a Budapest Airporttal, semmilyen anyagi eszközzel nem támogatták az újonnan érkező diszkont-légitársaságokat, így a Ryanairt sem. Ugyanakkor, ha beindítanak egy új járatot, a Magyar Turizmus Zrt. már érdekeltté válik a repülők megtöltésében, így aktív marketingtevékenységbe kezd a légihíd másik oldalán. Így képviseltették magukat az arab térség turisztikai vásárán is Dubajban, miután a Qatar Airways megjelent a magyar légiközlekedési piacon.

Kapcsolódó hírek