A MÁV appban már megvásárolhatók a vármegye- és az országbérletek

iho   ·   2023.04.24. 09:45
10_varmegyeberletek

A mobileszközökre letölthető MÁV appban megkezdődött a május 1-jétől használható vármegye- és országbérlet elővételi értékesítése.

Az applikációban néhány kattintással, gyorsan, kényelmesen megvásárolhatók a vasúti menetjegyek, bérletek, a Budapest közigazgatási határán kívülre érvényes HÉV jegyek, továbbá egyes vidéki városok helyi közlekedésében felhasználható napijegyek, bérletek is. Eddig mintegy 1,1 millióan töltötték le a mobilalkalmazást, amellyel naponta átlagosan 64 ezer belföldi menetjegyet és jellemzően 1000–1300 bérletet vásárolnak. Az értékesítés közel harmada már ezen zajlik, és fontos eszközévé vált a vonatközlekedéssel kapcsolatos tájékozódásnak is. Ezért döntött úgy a MÁV–Volán-csoport, hogy elsőként a MÁV-mobilalkalmazásban teszi lehetővé a vármegye- és országbérletek elővételi vásárlását.

Az orszagberlet.hu oldalt április 17-én indította el a MÁV–Volán-csoport, hogy segítse a május elsejétől használható vármegye- és országbérlettel kapcsolatban a jelenlegi és leendő vásárlókat, utasokat. Az elmúlt egy hét alatt már mintegy 70 ezer látogató tekintette meg az informatív honlapot, amelyen az érdeklődők az új bérlettípus előnyeiről, használati feltételeiről is találnak információkat, továbbá bérletár-összehasonlítások is segítik őket a megfelelő díjtermék kiválasztásában. A legtöbb egyedi felhasználó Pest, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét böngészte.

Április utolsó napjaiban a MÁV és a Volánbusz további jegyértékesítési helyein is elstartol az új, kedvező árú bérletkonstrukció értékesítése. Az értékesítési helyek pénztárak, automaták szerint szűrhetők a honlapon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek