A Piko, a slágergyártó

iho/vasút   ·   2012.10.24. 20:00
piko00

A Piko friss modelljenek zöme a szokásos slágertermék. Az Export sorozatban legerősebb a felhozatal. A kategória újdonságaként megjelent a DB X kocsi – kidolgozottsága és ár/érték aránya igazán figyelemre méltó. A Stadler motorvonatcsalád új festési variánsaiként az ODEG GTW 2/6-osa, valamint az SBB GTW 2/8-asa debütált. A Traxxok közül a Metronom „Rizzi” speciális festésű mozdonya, valamint az olasz piacra szánt Nord Cargo és a Rail Traction mozdonyok jelentik a különlegességeket. Mindhárom mozdony értékét növeli, hogy ebben a festési verzióban egyedül a Piko jelentette meg ezeket a járműveket. Természetesen nem a Pikóról lenne szó, ha a konkurencia bosszantásaként ne adnák ki az osztrák 1216-osokat Steimarkbahn és a Hödlmayr színekben is.

A Vossloh G 1206-os dízel újabb változatai a Strukton...<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik

Dízelfronton a Vossloh G 1206-os mozdonynak a Strukton, a CFL Cargo és az SNCF-FRET változatai jelentek meg. A DR rettegett, román eredetű hatlábújának, a BR 119-esnek egy újabb felső fényszórós változata is elérhető.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.