A PKP Cargóé az AWT

iho/vasút   ·   2017.11.03. 16:15
awtpkp0

A PKP Cargo még 2014-ben szerzett nyolcvan százalékos részesedést az ostravai központú Advanced World Transport (AWT) vállalatban, 103,2 millió euróért. A 2015 elején véglegesített kontraktus magában fogalja a fennmaradó, a Minezit SE által birtokolt húsz százalék opcionális felvásárlását, mellyel most élnek is a lengyelek, akiknek a kereken tizenötezer részvényért huszonhétmillió eurót kell fizetniük.

A Magyarországon is jól ismert AWT cégcsoport teljes mértében a lengyel PKP Cargo tulajdonává vált (fotó: Vörös Attila)

Az AWT jelenleg körülbelül százhatvan mozdonyból és ötezernél is több teherkocsiból álló járműflottát üzemeltet – jelenti az International Railway Journal.

A PKP Cargo Európa egyik vezető árufuvarozási cége, 2013-ban 114 millió tonnát szállítottak. A csoport naponta átlag ezer vonatot közlekedtet Lengyelországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában, Magyarországon, Németországban, Belgiumban és Hollandiában is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek