A pofon következménye: felmondás

iho   ·   2013.06.20. 09:44

Azonnali elbocsátást vagy a munkaviszony közös megegyezés szerinti felbontását ajánlották fel a férfinak, de ő még nem írta alá egyiket sem. Kis Sándor (41) ezzel nemcsak az állását veszíti el, hanem otthonát is, hiszen a BKV szolgálati lakásában él hétéves kislányával – írja a Blikk.

– A munkaszerződésem felbontásától számított egy hónapon belül kell elhagynom a lakást, amiért csak 17 ezer forint lakbért kellett fizetnem – nyilatkozta a magáról megfeledkezett férfi a Blikknek, aki a villamosról szállt le, s pofozta fel az előtte áthaladó, várandós angol gyalogost. – Még nem tudom, hová megyünk. Valószínűleg albérletbe – mondta a történtek után teljesen összeroppant Sándor.

A kismama a pirosban lépett a villamos elé, Sándor alig tudta megállítani a 66 tonnás, 54 méter hosszú járművet.

– Először azt hittem, elütöttem őket. Amikor láttam, hogy nem lett bajuk, remegtem az idegtől, és ordítottam velük: Meg akartok dögleni?! A nő erre bemutatott nekem a középső ujjával. Ekkor elszakadt a cérna – idézte fel a végzetes pillanatokat a villamosvezető. Sándor már a pofon pillanatában megbánta tettét.

– Nem akarom mentegetni magam, vállalom a felelősséget. Szeretnék a kismamától nyilvánosan bocsánatot kérni – jelentette ki Sándor, aki a végállomásnál leadta a műszakot, és eljárást kért maga ellen. A BKV-nak azonban ez kevés, meg akarnak válni a korábban problémamentesen dolgozó villamosvezetőtől.

– Elém tettek két felmondási papírt, az egyik rendkívüli, azonnali, a másik pedig közös megegyezéses. Nem írtam alá, rosszul lettem, a mentő vitt be a kórházba. Most már otthon vagyok, nyugtatót szedek, és fogalmam sincs, mi lesz velünk – mondta megtörten a férfi.

Az egyik BKV-s szakszervezet jogsegélyt ajánlott, a cégnél annyit mondtak, a vizsgálat még folyik a felfüggesztett sofőr ellen.

Kapcsolódó hírek