A Rába megerősítette középtávú stratégiáját

MTI   ·   2012.09.25. 18:33

A Rába közleménye szerint a vállalatcsoport fő üzletága továbbra is a futómű-, míg a járműüzletág esetében az igazgatóság megvizsgálja a stratégiai termékkör kiegészítésének lehetőségét. Az igazgatóság megerősítette a futóműüzletág stratégiáját.

A tagvállalat a cégcsoport működésének fő pillére marad. Emlékeztetnek arra: a csoportszintű árbevétel közel kétharmadát, az exportbevételek több mint 80 százalékát biztosító üzletág az elmúlt időszakban tovább erősítette kapcsolatait globális partnereivel. A vállalat a stratégia által kijelölt szegmensekben elindította a jövőbeni növekedést megalapozó, innováció fókuszú fejlesztéseket. Az üzletág forgalmának egyre nagyobb hányada származik a speciális vevői igényekre kifejlesztett, magas mérnöki tartalommal bíró új termékek értékesítéséből. A Rába Futómű Kft. csoporton belüli vezető szerepének megerősítése piaci és pénzügyi oldalról egyaránt megalapozott - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint az igazgatóság döntése értelmében a Rába alkatrészüzletága változatlan stratégia mellett folytatja működését. A vállalat a nyugat-európai személygépjármű-iparhoz való csatlakozást elsődleges célként jelölte meg a 2011-2015 közötti időszakra. Új stratégiai partnerkapcsolat kiépítésével a kiválasztott piaci szegmensbe sikeresen belépett a vállalat.

A járműüzletág lehetséges termékportfolió-szélesítése kapcsán arról írnak: ennek eredménye függvényében a stratégiai termékkör a katonai szállítójárművek és polgári vázszerkezetek mellett védett katonai járművekkel és városi, elővárosi tömegközlekedésre alkalmas közúti járművekkel egészülhet ki a Rába már meglévő hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének bázisán. Mindkét termék esetében a hazai piaci igények ellátása az elsődleges, kiforrott technológiák alkalmazása mellett, maximalizált magyar tartalommal, úgy, hogy lehetőleg a nemzetközi kapcsolatok erősítése révén a futóműüzletág exportlehetőségei is bővüljenek.

Az igazgatóság megerősítette a vállalat ingatlanstratégiáját, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében jóváhagyta egy infrastrukturális energetikai projekt kidolgozását figyelembe véve a pályázati források bevonásának lehetőségét.


Kapcsolódó hírek