A Railjet és a Cityjet után itt a Nightjet!

iho/vasút   ·   2016.09.26. 16:15
400px_obb_nightjet

A Nightjet-kocsik kinézetét a napokban mutatta be az Osztrák Szövetségi Vasút: a sötétkék alapú járművek oldalán, az ablakok alatt piros-fehér sáv húzódik végig.

Elköszönnek az ÖBB égisze alatt közlekedő EuroNight-vonatok, helyükre a vasúttársaság legújabb brandje, a Nightjet lép decembertől (fotó: ÖBB Trainspotter Facebook-oldala)

Az ÖBB az idei menetrendváltástól az eddigi Feldkirch–Graz, Bécs–Bregenz, Bécs–Firenze–Róma, Bécse–Velence, Bécs–Hamburg, Bécs–Düsseldorf, Zürich–Bécs, Zürich–Graz EN-útvonalakon felül új szolgáltatásként jelennek majd meg a Hamburg–Berlin–Basel, Hamburg–München–Innsbruck és a Düsseldorf–München–Innsbruck Nightjetek. A Brenner-vonalon közlekedő Bologna–München járat megszűnik, pontosabban a Róma és Bécs közötti, Tarvisiót érintő vonattal egyesül. Az ÖBB egyelőre a DB egykori kocsijait veti majd be, melyek közül többön már az ÖBB karbantartási feliratai láthatóak – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek