A Siemens megoldást keres a Desiro és a biztber konfliktusára

iho   ·   2014.07.09. 08:40

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nyári, balatoni utasforgalmat kiszolgáló Desiro-motorvonat közlekedtetése a Budapest–Balatonfüred útvonalon az országban egyedülálló módon zavart okoz a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon üzembe helyezett új biztosítóberendezés működésében. Ezért további intézkedésig ezek a motorvonatok csak Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekednek. Akik a fővárosba vagy a fővárosból utaznának, azoknak át kell szállniuk egy másik típusú motorvonatra Székesfehérváron.

A folyamatosan ismétlődő zavarok mielőbbi kiküszöbölése érdekében a MÁV és a beruházó szakemberei egyeztetéseket folytatnak a biztosítóberendezés gyártójával, a Siemens Zrt.-vel, vizsgálva annak esetleges felelősségét is, illetve a megoldási lehetőségeket – tájékoztatott a MÁV. A Siemens Zrt. az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy jelenleg is dolgoznak a probléma megoldásán, amelyhez nemzetközi szakértők segítségét is igénybe veszik. Céljuk, hogy a Desirók mielőbb a teljes vonalon közlekedhessenek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek