A sötét utópia még mindig hódít

iho   ·   2014.04.04. 21:15
00kicsi

A Half Life 2 nevű – aki ért hozzá, játszik vele, feltétlenül jelezze! – játék új textúráit mutatta be egy portál, bár a hírek szerint végleges változat nem készül belőle, inkább csak a próba kedvéért kapott hazai környezetet egy rajongó fantáziájában a lepusztult pályaudvari kép.

(a képek forrása: gamekapocs.hu)

A rajzok láttán megindul a fantáziánk: a Nyugati impozáns csarnoka még áll, de odabent minden szögesdróttal, kerítésekkel elválasztva, a Nagykörút felőli homlokzatot befalazták, a vágányokon az utolsó beérkezett vonatok vesztegelnek. Emitt két Szili várja az enyészetet, nincs senki, aki bontóba vontatná, vagy esetleg újra beüzemelné őket, amott egy halberstadti kocsi ablakát vastag rács védi: az utasokat nem akarták kiengedni, vagy odabent szállíthattak valamit, ami értékes lenne a kívülállóknak? Már sohasem tudjuk meg, egy lélek sem jár a sínek között, és örülhetünk, ha zombik és egyéb rémségek nélkül megússzuk a pályaudvari látogatást.

Mi történhetett az emberekkel? Háború, járvány, katasztrófa pusztította el a lakosságot? A nyomasztó csendben csak a rozsda halk pergését hallani, ahogy a vasúti kocsik szép lassan mállanak, néha leomlik egy darab vakolat a falról. A kíváncsiság erősebb ilyenkor, vagy a menekülési ösztön?

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek