A Stadler 17 milliárd forintos beruházása Szolnokon

MTI/iho   ·   2023.09.12. 14:00
p_spuhler

A svájci vasúti járműgyártó ezzel több mint 170 új munkahelyet hoz létre.

Magyarországon az ötezredik kocsiszekrényt legyártó Stadler Szolnok Kft. projektbejelentő sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a beruházás nyomán csaknem húsz százalékkal bővül a vállalat termelési kapacitása, így már évente 750 kocsiszekrényt lesz képes előállítani. A 17 milliárd forint értékű projektet az állam 4,8 milliárd forinttal támogatja, ezzel hozzájárulva 170 új munkahely létrejöttéhez, így a cég dolgozóinak létszáma megközelíti az ezret.

Az eseményen megjelenő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a Stadler is jelentősen segítette azt, hogy tavaly minden nehézség ellenére is megdőlt a beruházások, az export és a foglalkoztatás rekordja Magyarországon. A vállalat mintegy kilencven százalékos exporthányaddal dolgozik, szerelvényei nem csupán több európai nagyvárosban vannak jelen, hanem az Egyesült Államokban is lehet Szolnokon gyártott metrókocsikkal közlekedni. Az újkori magyar vasúttörténetben az elővárosi (villamos) motorvonatok négyötödét a Stadler állította elő.

(fotó: Peter Spuhler, a Stadler Rail AG igazgatósági elnöke beszédet mond a Stadler Szolnok Kft. projektbejelentő sajtótájékoztatóján. MTI/Mészáros János)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek