A Stadler nyerte a szarajevói villamostendert

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.09.02. 15:00
stadlersarajevo

Tizenöt Tango NF2 típusú villamost gyárt a bosnyák fővárosba. 

A svájci Stadler Rail diadalmaskodott a szarajevói villamosbeszerzésre kiírt pályázaton. A mezőny igencsak erős volt, a Stadleren kívül az Alstom, a CAF, a Škoda Transportation és a török Durmazlar is versenybe szállt. Végül 34,7 millió eurós ajánlatával a svájci gyártó viheti a pálmát. Összesen tizenöt, Tango NF2 típusú, háromszekciós villamost gyárt a megrendelőnek.

Az új villamosok 180 utas befogadására alkalmasak, hetvenkilenc ülőhelyet kínálnak, alacsonypadlósak, ütközésgátló rendszerrel is fel lesznek szerelve, az utasoknak pedig USB csatlakozók is rendelkezésre állnak majd. A jármű maximális sebessége 70 kilométer/óra. A gyártásuk Lengyelországban és Spanyolországban zajlik, az első villamost 2023-ban veheti át a megrendelő. Szarajevóban jelenleg cseh Tatra K2 típusú villamosok közlekednek, amelyeket a ČKD Praha Tatra Smíchov műhelyében építettek 1973 és 1983 között. 
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek