A Transit a legbiztonságosabb kisbusz

B. Cs.   ·   2012.12.13. 19:00
634909131883919042_euroncap_ford_transit_custom_01k

Az eredmény lehangoló, míg az idén tesztelt személyautók jelentős többsége könnyedén teljesítette a szigorítás utáni próbákat és megkapta az elérhető maximumot, addig a nyolc–kilenc üléses személyszállító furgonok leszerepeltek.

A legjobb eredményt a Ford érte el <br /> (fotó: EuroNCAP)

Négy személyszállító furgont tört össze legutóbbi tesztjén az Euro NCAP, de közülük csak az idei fejlesztésű Ford Transit Custom kapott öt csillagot. A szervezet felszólította a gyártókat, hogy haladéktalanul javítsák kisbuszaik biztonságát, illetve kérte a törvényalkotókat, hogy szigorítsák az előírásokat.

Rosszul vizsgázott a Renault <br /> (fotó: EuroNCAP)

A leggyengébb eredményt az a Renault kapta, amely büszke ötcsillagos személyautóira, és amely úttörő eredményeket ért el az elmúlt tíz évben a törésbiztonság terén. A felnőtt- és a gyermekvédelem pontszáma elég lett volna a háromcsillagos minősítéshez, ám a botrányosan gyenge gyalogosvédelem és a szegényes biztonsági felszerelés miatt nem kapta meg a harmadik csillagot. A Trafic két csillagot kapott, a Hyundai H1 és a Fiat Scudo hármat. Az olasz kocsi eredménye a vele azonos Peugeot Expertre és a Citroën Jumpyra is vonatkozik. A Trafic sem egyke, ugyanúgy csak két csillag vonatkozik a testvéreire, az Opel Vivaróra és a Nissan Primastarra.

Kapcsolódó hírek